BucketBloom – Et superhelteprojekt

Teamet bag BucketBloom

I Køge på sjælland gemmer der sig en sand perle: BucketBloom. Et 300 kvadratmeter stort blomsterunivers, hvor alle dine blomsterdrømme kan blive til virkelighed.

Jullie, der står bag BucketBloom, har et helt superhelteteam bag sig, og det er der en særlig grund til:

Jullies lillebror er nemlig autist, og hun er vokset op med, at alle mennesker har noget de kan. – Hvis bare man behandler dem ordentligt, og giver dem luft til, at de kan folde sig ud.

Derfor har det også været vigtigt for Jullie at give plads til personer, der har angst, stress, PTSD, kroniske lidelser, diskusprolapser eller hjernerystelser – som mange af de ansatte i BucketBloom har. De har ofte været udenfor arbejdsmarkedet i længere eller kortere tid på grund af det. Nogle af  de ansatte startede i praktik hos BucketBloom, og er med tiden blevet ansat i flexjob. Andre er seniorer, som ellers er blevet fravalgt på baggrund af deres alder.

Hos Jullie er de guld værd, uanset alder og udfordringer. Alle har de deres særlige områder, hvor deres evner får lov at brillere. 

Redningsmissionen

BucketBloom startede under coronakrisen som en redningsmission.
Det, der skulle reddes, var blomster, hvis skæbne ellers ville have været en tur i skraldespanden.

Nu er der (heldigvis) ikke lige så mange blomster, der bliver kasseret som dengang, og derfor er redningsmissionen trådt lidt i baggrunden. Til gengæld er BucketBlooms blomster piv-friske, da de får dem direkte fra gartnerierne, og dermed sparer den lange rejse, blomsterne ofte tager, før de står klar til dig i butikken. 

Typisk vil blomsterne først blive fragtet fra gartneriet til en blomsterauktion i Holland. Her udvælger indkøbere blomster, der så bliver pakket og sendt afsted til Grønttorvet, hvor de bliver solgt til forhandlere, og først derfra kommer ud til butikker og webshops, inden de ender hos forbrugerne. Det kan snildt tage en uges tid, men hos BucketBloom tager det kun 1 dags tid fra gartneri til kunde. Derfor vil blomsterne ofte også holde sig friske længere.

Jullie har arbejdet med blomster i 26 år, og hun forklarer, at de kun kan købe direkte fra gartnerierne fordi de køber så store mængder, som de gør. BucketBloom sender nemlig omkring 300-400 buketter ud hver dag. 

BucketBloom arbejder stadig for at undgå blomsterspild, og derfor samarbejder de nu med YourLocal. Du kan læse mere om dem her, og finde deres overskydende buketter i appen! 

Se, hvad vi ellers skriver om