Lær’ os at kende

Hvad er YourLocal og hvad står vi for?

YourLocal er en socialt ansvarlig virksomhed, som hjælper lokale forbrugere med, at spare penge og mindske madspild i samarbejde med deres favoritbutikker og restauranter i nabolaget. På YourLocal-appen kan 
butikker lave tilbud på mad, der skal sælges her og nu og underrette brugere i nærheden, der ønsker at gøre en lækker handel lige inden lukketid. YourLocal er en simpel løsning til at spare penge, købe god mad og dermed redde det fra skraldespanden.

På appen kan du følge dine lokale butikker og restauranter og modtage en besked, hver gang de har mad i overskud. Du kan herefter købe maden direkte
 i appen med op til 70% rabat og samle det op lige før lukketid. YourLocal er en løsning, der gavner alle — forbrugere, lokale butikker og miljøet.

Sådan startede det hele

YourLocal begyndte som en sms-kæde på Vesterbro, igangsat af vennerne Sebastian & Kasper. Idéen var, at forbinde lokale butikker og forbrugere i kampen mod madspild. Hver gang en butik havde et overskud af mad, blev sms-kæden aktiveret og venner og familie modtog gode tilbud på overskydende madvare. Denne løsning blev hurtigt populær og i 2015 skabte de to venner den første danske app, som bekæmper madspild.

Meningen med det hele

Hvorfor gør vi egentlig det her?

En tredjedel af al mad går til spilde. Alene i Danmark smider vi mere end 814.000 tons mad ud årligt, svarende til over 13 mia. kroner. Cirka en tredjedel af den mad, der produceres, indtages aldrig. Denne mad er enten gået tabt i transporten på vej til forbrugeren eller spildt i institutionelle omgivelser, butikker, hjem eller i restauranter. Over 10% af verdens samlede energiforbrug bruges til at skabe fødevarer der aldrig forbruges, og cirka 8% af drivhusgas emissionerne skyldes produktion, forsendelse, opbevaring og forarbejdning af mad, der går tabt eller er spildt.

Hos os kan du få lækker & frisklavet mad fra bl.a.

SMAG-LOGO-2021-white

Det siger vores partnere