Lær’ os at kende

Hvad er YourLocal, og hvad står vi for?

YourLocal er en socialt ansvarlig virksomhed, som hjælper lokale forbrugere med at spare penge og mindske madspild i samarbejde med deres favoritbutikker og -restauranter i nabolaget. På YourLocal-appen kan butikker lave tilbud på mad, der skal sælges her og nu og underrette brugere i nærheden, som ønsker at gøre en lækker handel lige inden lukketid. YourLocal er en simpel løsning til at spare penge, købe god mad og dermed redde det fra skraldespanden. 

På appen kan du følge dine lokale butikker og restauranter og modtage en besked, hver gang de har mad i overskud. Du kan herefter købe maden direkte i appen med op til 70 % rabat og hente det, indtil butikken lukker. YourLocal er en løsning, der gavner alle – forbrugere, lokale butikker og klimaet. 

Sådan startede det hele

YourLocal begyndte som en sms-kæde på Vesterbro og blev igangsat af vennerne Sebastian & Kasper. Idéen var at forbinde lokale butikker og forbrugere i kampen mod madspild. Hver gang en butik havde et overskud af mad, blev sms-kæden aktiveret og venner og familie modtog gode tilbud på overskydende madvarer. Denne løsning blev hurtigt populær, og i 2015 skabte de to venner den første danske app, der bekæmper madspild.

Meningen med det hele

Hvorfor gør vi egentlig det her?

En tredjedel af al mad går til spilde. Alene i Danmark smider vi mere end 814.000 tons mad ud årligt, hvilket svarer til mere end 13 mia. kroner. Cirka en tredjedel af den mad, der produceres, indtages aldrig. Denne mad er enten gået tabt i transporten på vej til forbrugeren eller spildt i restauranter, butikker, hjem eller institutionelle omgivelser. Over 10 % af verdens samlede energiforbrug bruges til at skabe fødevarer, der aldrig forbruges, og ca. 8 % af udledningen af drivhusgasser skyldes produktion, forsendelse, opbevaring og forarbejdning af mad, der går tabt.

Hos os kan du få lækker & frisklavet mad fra blandt andre:

SMAG-LOGO-2021-white

Det siger vores partnere