Får du sorteret dit madaffald?

sortere affald madspild

Københavns Kommune er lige kommet ud med et stativ, som skal gøre det mindre bøvlet for borgerne at sortere deres madaffald. En undersøgelse fra Teknik- og Miljøforvaltningen viser, at kun 28% af Københavnernes madaffald, bliver sorteret. Målet er, at vi i 2024 skal sortere 73% af alt madaffald og det er her, at kommunens nye løsning skal hjælpe os med at nå i mål. 

 

Se hvor du kan afhente dit gratis stativ HER.


Det nye stativ skal få danskerne til at sortere mere af deres madaffald, så det ryger i den grønne biospand frem for restaffald. Ideen er, at gøre biospanden lettere tilgængelig og derfor kan gøre folk mere tilbøjelige til at bruge den, når de står med mad, som skal smides ud.

 

Gør det nemt for dig selv

Falder din biospand også ud hver gang du åbner køkkenlågen? Eller er du bare træt af at den fylder? De største grunde til, at madaffald ikke bliver sorteret er fordi, at der enten ikke er ordentlig plads til biospanden eller at man ikke føler, at den bionedbrydelige pose holder godt nok. Vi har spurgt teamet bag YourLocal, hvad de selv gør for at bryde igennem de barrierer – her er vi har på hjertet:

  • Sæt altid 2 poser i og gør det til en rutine, at skifte den ofte. Alt efter, hvor meget madaffald I har, så sørg for at sætte faste dage af i ugen, hvor du konsekvent tager affaldet med ned – fx inden du tager på arbejde.
  • Har du ikke plads til spanden eller det nye stativ fra kommunen, skal der tænkes i kreative baner. Kan den sættes i et andet skab, hvor den er let tilgængelig? Eller kan der byttes om på nogle ting, så der kan gøres plads til den sammen med dit andet affald? Det vigtigste er, at den nemt kan tages ud, så du nemt kan tage den op til bordkanten og feje madresterne ned. 

 

Du kan læse mere om København Kommunes tiltag HER.