Minimer dit madspild: Skab overblik i skabene

skab overblik i skabene


De mærkeligste ting kan gemmes sig i skabene – både i køle- og køkkenskabet. Ting, der bare er slettet fuldstændig fra hukommelsen.

 

Tekst af Anna Thorsen, foto af Vanessa Loring/Pexels

 

Måske kender du det: en hurtig gennemgang af køleskabet og hov! Der var sgu da den ost, som du egentlig havde glemt du havde købt. Desværre er den blevet muggen siden da. Det er træls, og spild af mad. YourLocal guider dig til et par tips og tricks, så du undgår at stå i den situation!

 

Køleskabet


Der er masser af måder, du kan organisere køleskabet på. Et ret nemt og enkelt koncept er at reservere et område eller hylde til de madvarer, som snart skal spises. Så forsvinder de ikke bag alt muligt andet derinde, og du ser dem lettere, når du åbner køleskabet.

Hvis du vil gå all in, så find manualen til dit køleskab (kan muligvis findes på nettet, hvis den er blevet væk). I den kan være en guide til, hvor hvilke varer skal opbevares i selve køleskabet. 

 

Læs også: Nedbring madspild i hjemmet – fokusér på planlægning af dine indkøb


Køkkenskabet og -skuffen

 

Mange tørvarer kan holde rigtig længe, men hvis de bliver glemt, ryger de på et tidspunkt ud. Der findes et hav (i hvert fald en håndfuld) af idéer til, hvordan du kan skabe orden i skabet:

 

  • Nogle foreslår inddeling i små kasser, så fx mel, sukker og bageingredienser er i én, og pasta, ris og nødder er i en anden. Det er hvad der fungerer bedst for dig og dit skab, men et overblik gør det nemmere ikke at købe ting, du allerede har i forvejen. 

 

  • Du kan også lave små sedler, der gør det let at se, hvor dine varer hører hjemme. 

 

Fryseren

Vi runder lige fryseren også, for her kan dine madrester, geniale frostretter og andet godt nemt ende som UFO’er (identificerbare frosne objekter).
Det kan både være smart at markere tydeligt, hvad der befinder sig i boksen eller posen. Hvis du er helt vild med organisering, kan du også inddele fryseren i kategorier.

 

Få maden til at holde længere

 

Forbrugerrådet Tænk har flere tips til dig her